Page 2 of 3

Re: Resolume Arena 7.2.1

Posted: Mon Aug 10, 2020 22:11
by sharapov_f
Zoltán wrote:
Mon Aug 10, 2020 08:25
Which mac are you using?
I have this problem on Macbook PRO 2019 and 3-4 deferent Hackintosh/ Last core i7 8700/ 32 Gb DDR4 RAM/ Samsung 970 PRO SSD/ Radeon RTX580 8Gb

Re: Resolume Arena 7.2.1

Posted: Tue Aug 11, 2020 08:37
by Zoltán
Are you playing the media from the internal SSD?

Re: Resolume Arena 7.2.1

Posted: Wed Aug 12, 2020 08:47
by sharapov_f
Zoltán wrote:
Tue Aug 11, 2020 08:37
Are you playing the media from the internal SSD?
That didn't depend from media...
I tried to play picture or movie or NDI stream...
Same result

Re: Resolume Arena 7.2.1

Posted: Wed Aug 12, 2020 09:24
by Zoltán
Do you see a green bar on the clips when launching them?
Képernyőfotó 2020-08-12 - 10.24.53.png
Képernyőfotó 2020-08-12 - 10.24.53.png (70.73 KiB) Viewed 1682 times

Re: Resolume Arena 7.2.1

Posted: Thu Aug 13, 2020 04:32
by vj_anthos
No. Never seen that.

Re: Resolume Arena 7.2.1

Posted: Thu Aug 13, 2020 10:11
by Zoltán
Ok, could you make a screen recording of the Resolume UI, so we can see how the freeze exactly looks like?
Thanks!

Re: Resolume Arena 7.2.1

Posted: Thu Aug 13, 2020 12:07
by vj_anthos
Here you go Zoltan and thank you for your focus on this.
https://drive.google.com/file/d/1G6DdMH ... sp=sharing

Re: Resolume Arena 7.2.1

Posted: Thu Aug 13, 2020 21:32
by Zoltán
Hmm, looks like this happens on specific columns,
FPS drops a lot when launching these. Could be a heavy disk read making the render wait, or heavy effects.

Can you check what's going on on the clips effect vise, and disk utilization at the time of the column launch?

Are you sure there are no png, jpeg or tiff images in these columns, also not used as mask effects?

Re: Resolume Arena 7.2.1

Posted: Sun Sep 06, 2020 08:44
by vj_anthos
Hey Bro,

Back on the testing..so running STV's new Ornamental pack, all effects off and interruption is minor, yet still there. Watching Activity Monitor..
Disk > Arena stays solid at 5.78GB
% CPU ranges from 100 > 150 when I fire column after column waiting a few seconds for each depending on how many effects running.

No png's or anything used as masks. It's really about triggering columns with more than 1 layer active with content, 2 layers mostly okay beyond that I get the lag.

Also I AM seeing that clips green loading bar thing btw when I flip between decks, not loading individual clips or firing columns.

Re: Resolume Arena 7.2.1

Posted: Thu Sep 10, 2020 18:04
by Zoltán
Have you tried disabling DMA textures?