IR mapio

FFGL, OSC, GLSL. If you like abbreviations, this is the forum for you
deepvisual
Hasn't felt like this about software in a long time
Posts: 80
Joined: Thu Mar 31, 2011 15:49

IR mapio

Post by deepvisual »

can't seem to get this to work on the mac.
I installed it - fine. v1.1
but no plugin in resolume?
I tried dropping the IRMapio.bundle into the same folder as all the other resolume effects and it came up in the menu, but crashed if I tried to use it..
any ideas?

User avatar
vj granda
Hasn't felt like this about software in a long time
Posts: 195
Joined: Tue Sep 28, 2010 11:34
Location: Andorra

Re: IR mapio

Post by vj granda »

The better is to contact with Ivan, the creator of the software. He has a good and quick client service...


contact@irworkshop.com

deepvisual
Hasn't felt like this about software in a long time
Posts: 80
Joined: Thu Mar 31, 2011 15:49

Re: IR mapio

Post by deepvisual »

thanks

User avatar
VJair
Wants to marry Resolume, and Resolume said "yes!"
Posts: 609
Joined: Wed Jan 19, 2005 21:23
Location: Kent - UK

Re: IR mapio

Post by VJair »

probably a silly thought, but have you made sure its added the folder in the preferences / vfx folders?

deepvisual
Hasn't felt like this about software in a long time
Posts: 80
Joined: Thu Mar 31, 2011 15:49

Re: IR mapio

Post by deepvisual »

got to the bottom of it.
its only been tested on 10.6 - snow leopard.
seems it isn't working on 10.5
it works fine on my 'snow leopard' machine and not at all on the regular one.
G

User avatar
Stickygreen
Hasn't felt like this about software in a long time
Posts: 202
Joined: Mon Jun 09, 2008 21:33
Location: vancouver

Re: IR mapio

Post by Stickygreen »

good to know DV, I've got Mapio working on my PC, but haven't even installed it on my MBP yet.

User avatar
Stickygreen
Hasn't felt like this about software in a long time
Posts: 202
Joined: Mon Jun 09, 2008 21:33
Location: vancouver

Re: IR mapio

Post by Stickygreen »

just installed and tried it on my 10.5.8 MBP, and I get the same thing as you did Deepvisuals, every time i load the IRmapio effect it crashed the resolume application. but if i open IRmapio in applications it opens, but it's useless cause it's not connected to the composition of resolume.

shouldn't have to upgrade to snow leopard for this should I ...?

black_sire
Is taking Resolume on a second date
Posts: 23
Joined: Fri Feb 19, 2010 06:33

Re: IR mapio

Post by black_sire »

Apparently, does not work the script of installation IRMapio on 10.5.x.
This script is adding a new folder item to vfx preferences of Avenue, and sets the path for finding MapioEditor.
A little later (today or tomorrow) I'll write instructions on how to do it manually.

In a future release will decide the issue (I will need to find the installition of 10.5.x for tests)
irworkshop.com

User avatar
VJair
Wants to marry Resolume, and Resolume said "yes!"
Posts: 609
Joined: Wed Jan 19, 2005 21:23
Location: Kent - UK

Re: IR mapio

Post by VJair »

anyone running mapio on win xp? ( my win 7 machine is unwell, so i have to make do for the next gig :( )

avenue crashes when i load it, but i dont know if its a win xp issue or just an issue that can be cured by a windows update?

black_sire
Is taking Resolume on a second date
Posts: 23
Joined: Fri Feb 19, 2010 06:33

Re: IR mapio

Post by black_sire »

For solving problem on MAC OS X 10.5.X.

1. Install IRmapio by default
check the location of files in the folder "/Applications/IR Mapio/"

2. Launch Avenue. Open the preferences dialog and select the "Video" tab.
add folder "/Applications/IR Mapio/" into the list of directories. Quit Avenue.

3.Download and unzip the attached file "com.irworkshop.Mapio1.plist.zip".
Move file com.irworkshop.Mapio1.plist to folder "<user>/Library/Preferences/"

4.Done. Launch Avenue.
Attachments
com.irworkshop.Mapio1.plist.zip
(750 Bytes) Downloaded 842 times
Last edited by black_sire on Thu Apr 14, 2011 15:50, edited 1 time in total.
irworkshop.com

Post Reply