Resolume dropping frames in my NDI stream, please help

Just let it all out, buddy. You're among friends here.
danklim
Is taking Resolume on a second date
Posts: 46
Joined: Mon Dec 04, 2017 16:00

Resolume dropping frames in my NDI stream, please help

Post by danklim »

Hi, I’m having an issue with Resolume dropping frames drops in my NDI stream. Could you please help?


I’m almost positive that this issue is being caused by Resolume Avenue, not the NDI source or NDI itself. I’ve tested using the same NDI source and receiving it Resolume Avenue, OBS, and NDI studio monitor. In OBS and Studio Monitor, this NDI source has 0 frame drops. In Resolume Avenue, it drops frames often and looks choppy. I recorded this video below to show you the comparison between the NDI stream in Resolume Avenue and OBS/Studio Monitor. This is not happening to all of my NDI sources, NDI sources from the same PC are working totally fine with no frame drops. And, the video below shows, the same NDI source works totally fine when it is routed through OBS on the PC and then re-routed through NDI from OBS on the PC to resolume. Just downloaded the new update to Resolume Avenue this morning before testing all of this.


Video showing issue:
https://www.youtube.com/watch?v=KDZDsjCs_qc


What could be causing this issue? Are there any settings that I can/should try adjusting in resolume to fix this? Or perhaps settings that I should try adjusting in OBS on Mac (like maybe the fps its sending NDI out on, or which ports/channels its using or something), which is outputting NDI stream to Resolume on the PC?



Update: I recorded another video here to clarify and show more details of the issue.

https://www.youtube.com/watch?v=cm-BRy2Ajks


Update 2: Also tried quitting team viewer and all other applications that I thought could be interfering with ethernet ports. Still having the same issue.


Thank you for your help

Zoltán
Team Resolume
Posts: 4616
Joined: Thu Jan 09, 2014 13:08
Location: Székesfehérvár, Hungary

Re: Resolume dropping frames in my NDI stream, please help

Post by Zoltán »

Could you send us your composition file and the Resolume log file via the feedback tab in preferences?
Thanks!
Theatre sound engineer, photographer, programmer, aka ravensc.
Control Your show with ”Enter” - multiple Resolume servers at once - SMPTE/MTC column launch
try for free: http://programs.palffyzoltan.hu
VJ footage: https://goo.gl/58oHy7

danklim
Is taking Resolume on a second date
Posts: 46
Joined: Mon Dec 04, 2017 16:00

Re: Resolume dropping frames in my NDI stream, please help

Post by danklim »

Thanks! Just sent an email and feedback form with the composition file and the log, please let me know what to do next

OpVibe
Met Resolume in a bar the other day
Posts: 2
Joined: Mon Dec 23, 2019 03:08

Re: Resolume dropping frames in my NDI stream, please help

Post by OpVibe »

Did this ever get resolved? Im having the same issue.

Zoltán
Team Resolume
Posts: 4616
Joined: Thu Jan 09, 2014 13:08
Location: Székesfehérvár, Hungary

Re: Resolume dropping frames in my NDI stream, please help

Post by Zoltán »

Can you tell us about your machines, setup, and system loads?
Theatre sound engineer, photographer, programmer, aka ravensc.
Control Your show with ”Enter” - multiple Resolume servers at once - SMPTE/MTC column launch
try for free: http://programs.palffyzoltan.hu
VJ footage: https://goo.gl/58oHy7

movebandit
Hasn't felt like this about software in a long time
Posts: 192
Joined: Wed Sep 20, 2006 20:49
Location: Germany,Bielefeld

Re: Resolume dropping frames in my NDI stream, please help

Post by movebandit »

Got the same problem on several machines. With OBS Studio everything works fine, but resolume stops nearly every second for some frames. All GFX Cards on tested machines are Nvidia (1080,1060,2080ti)....
Comp Size is only 1080.Latest Studio drivers,Latest Arena Version (7.1.2)
Is there a solution for now ?

Zoltán
Team Resolume
Posts: 4616
Joined: Thu Jan 09, 2014 13:08
Location: Székesfehérvár, Hungary

Re: Resolume dropping frames in my NDI stream, please help

Post by Zoltán »

Gigabit Ethernet connection all the way between the machines?
Only one active network interface on the sender machine?
https://resolume.com/support/en/NDI_inp ... di-gotchas

Is the Output monitor also stopping in Resolume when the NDI stream stops?
Theatre sound engineer, photographer, programmer, aka ravensc.
Control Your show with ”Enter” - multiple Resolume servers at once - SMPTE/MTC column launch
try for free: http://programs.palffyzoltan.hu
VJ footage: https://goo.gl/58oHy7

movebandit
Hasn't felt like this about software in a long time
Posts: 192
Joined: Wed Sep 20, 2006 20:49
Location: Germany,Bielefeld

Re: Resolume dropping frames in my NDI stream, please help

Post by movebandit »

It seems that its not the Problem of any network connection. In NDI Monitor and OBS Studio everything works like a charm on the same machine and input setup, but in resolume the input freezes nearly every second ( in preview and output, same same) I´m transmitting a NDI-HX Signal....

Zoltán
Team Resolume
Posts: 4616
Joined: Thu Jan 09, 2014 13:08
Location: Székesfehérvár, Hungary

Re: Resolume dropping frames in my NDI stream, please help

Post by Zoltán »

Did this start for you with the 7.1.2 update, or did you also see it with a previous Resolume version?

Could you please send us the Resolume log file via the feedback tab in preferences?
Thanks!
Theatre sound engineer, photographer, programmer, aka ravensc.
Control Your show with ”Enter” - multiple Resolume servers at once - SMPTE/MTC column launch
try for free: http://programs.palffyzoltan.hu
VJ footage: https://goo.gl/58oHy7

movebandit
Hasn't felt like this about software in a long time
Posts: 192
Joined: Wed Sep 20, 2006 20:49
Location: Germany,Bielefeld

Re: Resolume dropping frames in my NDI stream, please help

Post by movebandit »

No the error also exists in all older Version. But i limited the error only to an NDI HX Signal. When using NDI cam with the original NDI Format it seems to work stable, when switching to NDI HX the problem occurs again.

Post Reply