Would Avenue benefit from more ram?

Post your questions here and we'll all try to help.
Post Reply
User avatar
VJair
Wants to marry Resolume, and Resolume said "yes!"
Posts: 609
Joined: Wed Jan 19, 2005 21:23
Location: Kent - UK

Would Avenue benefit from more ram?

Post by VJair »

I was just thinking about adding some ram to my performance laptop, will Avenue benefit from more ram? i have 2gb at the moment and its not sluggish, but I saw how cheap it was to upgrade, but as i only use the laptop for VJ'ing theres no point doing it unless it is of benefit to Avenue.

edwin
Team Resolume
Posts: 1145
Joined: Thu Oct 07, 2004 10:40

Re: Would Avenue benefit from more ram?

Post by edwin »

Avenue won't benefit a lot from it. We are not using too much RAM as all video is rendered on the GPU.
Only the audio engine uses some RAM, but it's never that much.
RAM is used a lot when recording, video is cached in RAM and written to disk by a background thread. Sometimes the background falls behind an the amount of RAM grows steadily, especially when recording on a higher resolution. So if you often record on higher resolutions then upgrading your RAM is helpfull.

Woud be nice if you could upgrade your video card Memory that easily, that would certainly help.

User avatar
VJair
Wants to marry Resolume, and Resolume said "yes!"
Posts: 609
Joined: Wed Jan 19, 2005 21:23
Location: Kent - UK

Re: Would Avenue benefit from more ram?

Post by VJair »

cool, thanks for clearing that one up :)

Post Reply