OSC not working on custom FFGL plugin??

FFGL, OSC, GLSL. If you like abbreviations, this is the forum for you
Post Reply
julzzzz
Met Resolume in a bar the other day
Posts: 3
Joined: Wed Apr 29, 2020 15:57

OSC not working on custom FFGL plugin??

Post by julzzzz »

Hey everybody,

Okay so I'm a bit puzzled here, I made a shader based plugin, using FFGL quick-start and I wanted to control the parameters using TouchOSC. But the sliders do not respond to the directory for some reason...

The strange thing is that Touch OSC does work on all the other standart resolume parameters.
I tried controlling the sliders of a custom FFGL fragment shader plugin that didn't actually output any visual image because I made some error in the code before compiling it.
But to my surprise for this plugin touchOSC controls did actually work...

Is there a certain implementation needed to get OSC controll working on custom FFGL plugins?

I was hoping somebody knows what is going on here:)

Zoltán
Team Resolume
Posts: 4621
Joined: Thu Jan 09, 2014 13:08
Location: Székesfehérvár, Hungary

Re: OSC not working on custom FFGL plugin??

Post by Zoltán »

You can find the specific OSC addresses for your plugin parameters entering OSC shortcuts and clicking on the highlighted items.
https://resolume.com/support/en/osc#osc-addresses

You can check if the messages reach Resolume in the Preferences - OSC, by opening up the Inspector with the small play button on the top right.
Theatre sound engineer, photographer, programmer, aka ravensc.
Control Your show with ”Enter” - multiple Resolume servers at once - SMPTE/MTC column launch
try for free: http://programs.palffyzoltan.hu
VJ footage: https://goo.gl/58oHy7

julzzzz
Met Resolume in a bar the other day
Posts: 3
Joined: Wed Apr 29, 2020 15:57

Re: OSC not working on custom FFGL plugin??

Post by julzzzz »

Thanks for your reply!
Hmmm yess I was aware of that, that is why I made this post. Because only on my own plugins this function seems to be broken all of the sudden.
I tried it with touch OSC and resolume but only on my custom FFGL plugin the link doesn't work.
I made a new post just now, I have a feeling that this problem with OSC I was having is a similar reason as to why my plugins are lagging like I described in my newer forum post.
I believe it has something to do with the complexity of the shader but I can't figure out a good solution to the problem:(

Zoltán
Team Resolume
Posts: 4621
Joined: Thu Jan 09, 2014 13:08
Location: Székesfehérvár, Hungary

Re: OSC not working on custom FFGL plugin??

Post by Zoltán »

If you open up the OSC inspector with the small play button in preferences, do you see Resolume getting the messages?
Theatre sound engineer, photographer, programmer, aka ravensc.
Control Your show with ”Enter” - multiple Resolume servers at once - SMPTE/MTC column launch
try for free: http://programs.palffyzoltan.hu
VJ footage: https://goo.gl/58oHy7

Post Reply