WIRE MIDI IN problem

Post your questions here and we'll all try to help.
Post Reply
User avatar
elecdashtron
Is taking Resolume on a second date
Posts: 23
Joined: Thu Feb 08, 2018 00:06

WIRE MIDI IN problem

Post by elecdashtron »

I have a Korg Monologue connected via USB to my PC. Drivers installed, It shows up as a MIDI device
k1.JPG
k1.JPG (25.51 KiB) Viewed 3153 times
I can confirm that Reason can see and use this device as a keyboard control surface
When i launch WIRE and go to preferences i see this:
k2.JPG
But when i try to expand the "MONOLOGE MIDI IN" and "MONOLOGE KBD/KNOB" they disappear
k3.JPG
I can still see and tick "MONOLOGE 1 midi out" but i cant route and MIDI data to it or from it in WIRE

User avatar
elecdashtron
Is taking Resolume on a second date
Posts: 23
Joined: Thu Feb 08, 2018 00:06

Re: WIRE MIDI IN problem

Post by elecdashtron »

I have tested this on a second windows 10 pc and get the same results. I can OUTPUT to the Monolog but i cant read ANY MIDI data FROM the Monolog.

Zoltán
Team Resolume
Posts: 5177
Joined: Thu Jan 09, 2014 13:08
Location: Székesfehérvár, Hungary

Re: WIRE MIDI IN problem

Post by Zoltán »

Interesting,
Is it maybe used by another program?

Could you please send us the log file via the feedback tab in preferences?
Thanks!
Theatre sound engineer, photographer, programmer, aka ravensc.
Control Your show with ”Enter” - multiple Resolume servers at once - SMPTE/MTC column launch
try for free: http://programs.palffyzoltan.hu
VJ footage: https://goo.gl/58oHy7

User avatar
elecdashtron
Is taking Resolume on a second date
Posts: 23
Joined: Thu Feb 08, 2018 00:06

Re: WIRE MIDI IN problem

Post by elecdashtron »

Zoltán wrote: Sun Jun 13, 2021 19:33 Interesting,
Is it maybe used by another program?
Could you please send us the log file via the feedback tab in preferences?
Thanks!
Heya Zoltán,
I have done as requested, emailed the log via the feedback tab.
I don't think its being used by another app, as i have nothing else open. I have also plugged in my BCR2000 and a simple MIDI Keyboard and they are both working fine with WIRE.
I have tested this on 2 separate machines

Zoltán
Team Resolume
Posts: 5177
Joined: Thu Jan 09, 2014 13:08
Location: Székesfehérvár, Hungary

Re: WIRE MIDI IN problem

Post by Zoltán »

Thanks for the logs, made a ticket.
Theatre sound engineer, photographer, programmer, aka ravensc.
Control Your show with ”Enter” - multiple Resolume servers at once - SMPTE/MTC column launch
try for free: http://programs.palffyzoltan.hu
VJ footage: https://goo.gl/58oHy7

User avatar
elecdashtron
Is taking Resolume on a second date
Posts: 23
Joined: Thu Feb 08, 2018 00:06

Re: WIRE MIDI IN problem

Post by elecdashtron »

Zoltán wrote: Mon Jun 14, 2021 10:55 Thanks for the logs, made a ticket.
Is there a link for me to monitor the update of this or is this an internal dev ticket for your team?

Zoltán
Team Resolume
Posts: 5177
Joined: Thu Jan 09, 2014 13:08
Location: Székesfehérvár, Hungary

Re: WIRE MIDI IN problem

Post by Zoltán »

Internal, but we've been able to recreate it.
Should be fixed in the next release.
Theatre sound engineer, photographer, programmer, aka ravensc.
Control Your show with ”Enter” - multiple Resolume servers at once - SMPTE/MTC column launch
try for free: http://programs.palffyzoltan.hu
VJ footage: https://goo.gl/58oHy7

User avatar
elecdashtron
Is taking Resolume on a second date
Posts: 23
Joined: Thu Feb 08, 2018 00:06

Re: WIRE MIDI IN problem

Post by elecdashtron »

Zoltán wrote: Tue Jun 15, 2021 12:35 Should be fixed in the next release.
Im excited!

User avatar
elecdashtron
Is taking Resolume on a second date
Posts: 23
Joined: Thu Feb 08, 2018 00:06

Re: WIRE MIDI IN problem

Post by elecdashtron »

Zoltán wrote: Tue Jun 15, 2021 12:35 Internal, but we've been able to recreate it.
Should be fixed in the next release.
Have updated to the latest release and YES its working!!!
Capture.JPG

Zoltán
Team Resolume
Posts: 5177
Joined: Thu Jan 09, 2014 13:08
Location: Székesfehérvár, Hungary

Re: WIRE MIDI IN problem

Post by Zoltán »

Awesome!
Thanks for letting us know!
Theatre sound engineer, photographer, programmer, aka ravensc.
Control Your show with ”Enter” - multiple Resolume servers at once - SMPTE/MTC column launch
try for free: http://programs.palffyzoltan.hu
VJ footage: https://goo.gl/58oHy7

Post Reply