Add Resolume Effects to Videos Before Decode/Encode (Alley)

"Where is Feature X? I need Feature X! How can you not have Feature X?"
Post Reply
gremlintech
Met Resolume in a bar the other day
Posts: 14
Joined: Thu Oct 29, 2020 16:57

Add Resolume Effects to Videos Before Decode/Encode (Alley)

Post by gremlintech »

I would like to have the ability to add effects to videos in a batch before converting. This could include mapping an alpha channel to black, and other commonly used effects to reduce GPU useage in resolume.

User avatar
He2neg
Wants to marry Resolume, and Resolume said "yes!"
Posts: 893
Joined: Fri Nov 22, 2013 21:34
Location: Berlin, Germany

Re: Add Resolume Effects to Videos Before Decode/Encode (Alley)

Post by He2neg »

Alley is a slim player and converter and i think it should stay this way.

You can do it inside arena with the "clip render" if you want to take some load of your system. maybe not the solution you want to have but the only you have right now ;)
Laptop: XMG P507 // Intel i7-5500 / GTX-1060 / 1tb SSD / 32gb RAM // Lemur / BirdDog Studio NDI
~self employed AV technician / Schu.VT|a|posteo.de~
~Berlin~

User avatar
Arvol
Knows Resolume better than the devs
Posts: 1940
Joined: Thu Jun 18, 2015 17:36
Location: Oklahoma, USA

Re: Add Resolume Effects to Videos Before Decode/Encode (Alley)

Post by Arvol »

+1 for He2neg's reply

gremlintech
Met Resolume in a bar the other day
Posts: 14
Joined: Thu Oct 29, 2020 16:57

Re: Add Resolume Effects to Videos Before Decode/Encode (Alley)

Post by gremlintech »

I guess that makes sense. I'm not sure of Alley's codebase.

In that case, since you can copy and "paste effects" in resolume, would it be possible to batch "render to file".

gremlintech
Met Resolume in a bar the other day
Posts: 14
Joined: Thu Oct 29, 2020 16:57

Re: Add Resolume Effects to Videos Before Decode/Encode (Alley)

Post by gremlintech »

I haven't heard back on this but I'd like to expand...

Lets say I create/purchase a bunch of mp4 type files where there is a black background or green screen or whatever as a mask. In Resolume, I basically have to render each one individually and chroma out the background to alpha live for each clip. I may have hundreds of clips in a particular set.

User avatar
Arvol
Knows Resolume better than the devs
Posts: 1940
Joined: Thu Jun 18, 2015 17:36
Location: Oklahoma, USA

Re: Add Resolume Effects to Videos Before Decode/Encode (Alley)

Post by Arvol »

I'm all for removing a Black or Green BG via Alley. I believe there is already a ticket made for this :)

Post Reply