Is it possible to command the switcher via RS-232C from the resolume?

FFGL, OSC, GLSL. If you like abbreviations, this is the forum for you
Post Reply
maruo
Met Resolume in a bar the other day
Posts: 10
Joined: Tue Nov 28, 2023 01:08

Is it possible to command the switcher via RS-232C from the resolume?

Post by maruo »

Hello,
I want to send commands from resolume to the switcher via RS-232C.

rs-232c or the Ethernet method is also acceptable. We would appreciate it if you could tell us how to set it up.
Attachments
スクリーンショット 2024-04-13 154035.png

User avatar
Arvol
Might as well join the team
Posts: 2839
Joined: Thu Jun 18, 2015 17:36
Location: Oklahoma, USA

Re: Is it possible to command the switcher via RS-232C from the resolume?

Post by Arvol »

Directly, No.
However you can send out OSC or DMX from Arena and then use a free translator app like Chataigne to convert to other protocols.

Online
Zoltán
Team Resolume
Posts: 7154
Joined: Thu Jan 09, 2014 13:08
Location: Székesfehérvár, Hungary

Re: Is it possible to command the switcher via RS-232C from the resolume?

Post by Zoltán »

The switcher might support Midi, Resolume can send that.
Software developer, Sound Engineer,
Control Your show with ”Enter” - multiple Resolume servers at once - SMPTE/MTC column launch
try for free: http://programs.palffyzoltan.hu

maruo
Met Resolume in a bar the other day
Posts: 10
Joined: Tue Nov 28, 2023 01:08

Re: Is it possible to command the switcher via RS-232C from the resolume?

Post by maruo »

Mr. Arvol, Mr.Zoltán
Thank you for your response.
I will try to connect with OSC or DMX to check.
We will also check if the switcher supports Midi.
We will contact you again with the results of the confirmation.

sipsipsips
Met Resolume in a bar the other day
Posts: 6
Joined: Mon Sep 16, 2019 15:44
Location: Tokyo/Japan

Re: Is it possible to command the switcher via RS-232C from the resolume?

Post by sipsipsips »

Hello maruo,

From your image, I infer that the switcher is made by Imagenics (I am Japanese, so I fully understand the reliability of that Japanese manufacturer). Unfortunately, however, they do not adopt external control via MIDI/OSC/DMX protocols in any of their models.

Best Regards,
Tommy
youtube.com/@selfimageprodukts

Post Reply