[Beta] Display the timecode (T-) for a clip on other devices.

FFGL, OSC, GLSL. If you like abbreviations, this is the forum for you
Post Reply
chabad360
Met Resolume in a bar the other day
Posts: 3
Joined: Fri Mar 19, 2021 05:49

[Beta] Display the timecode (T-) for a clip on other devices.

Post by chabad360 »

I found it rather annoying that Resolume doesn't provide any way of displaying the time remaining on clip other than in that little spot next to the clip head. So I wrote a little program to remedy this. Behold: https://github.com/chabad360/resolume-timecode.

User avatar
Arvol
Knows Resolume better than the devs
Posts: 1749
Joined: Thu Jun 18, 2015 17:36
Location: Oklahoma, USA

Re: [Beta] Display the timecode (T-) for a clip on other devices.

Post by Arvol »

Same method I used in my TD app.
OSC FTW!

At the end of the day, our monitor rig (which sends LTC) has a clock display with the time remaining on the track (Pro Tools) and we made each LTC clip the same duration as the video track (most common used case for most acts), so we just had monitor world send the clock data to the stage since it was already positioned on stage left.

Who is needing to see the time remaining for your shows?

You might email Resolume about SMPTE over OSC ;) ;)

chabad360
Met Resolume in a bar the other day
Posts: 3
Joined: Fri Mar 19, 2021 05:49

Re: [Beta] Display the timecode (T-) for a clip on other devices.

Post by chabad360 »

Yea that method would work too, but the clients I've worked with tend to be a bit more last-minute, so I don't really get a chance to prepare that. Time remaining is useful less for VJ stuff and more for when you have some more lengthier videos to play. Lets everyone on the team know how much time they got till we're live again (and possibly some other use that I haven't considered).

I originally wanted this to be an ffgl plugin, that way you could have a separate screen outside the view of the camera, that would be able to show you this info. But the way I ended up doing it was easier to make.

User avatar
He2neg
Wants to marry Resolume, and Resolume said "yes!"
Posts: 869
Joined: Fri Nov 22, 2013 21:34
Location: Berlin, Germany

Re: [Beta] Display the timecode (T-) for a clip on other devices.

Post by He2neg »

Can this be setup to display on a 2nd laptop?
I mean... Just put them both in a network and then change the ip settings?
Laptop: XMG P507 // Intel i7-5500 / GTX-1060 / 1tb SSD / 32gb RAM // Lemur / BirdDog Studio NDI
~self employed AV technician / Schu.VT|a|posteo.de~
~Berlin~

chabad360
Met Resolume in a bar the other day
Posts: 3
Joined: Fri Mar 19, 2021 05:49

Re: [Beta] Display the timecode (T-) for a clip on other devices.

Post by chabad360 »

Yep, that's the idea. I actually currently recommend that you use it on a second laptop, as I don't know for sure that there are no more memory leaks (I've already cleaned up a few, but I haven't been able to do enough testing to be sure).

Post Reply